Ομιλία για τη βαρεμάρα
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024, 19:30
Πλ. Ρήγα Φεραίου
Δωρεάν

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο: "Η κρίση της βαρεμάρας και η αντιμετώπισή της. Τι μπορούμε να κάνουμε"; θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 7.30 το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου.

Θα μιλήσουν οι:
 
* Γιώργος Ιβανόβας - Ιατρός
 
* Χριστίνα Τσινέλη - Σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευτικός 
 
Η ομιλία θα γίνει στο χώρο συμβουλευτικής και προσωπικής ανάπτυξης (δίπλα από το ιατρείο), πλατεία Ρήγα Φεραίου 13, 3ος όροφος.
 
Η διάλεξη είναι ανοιχτή προς το κοινό και χωρίς κόστος συμμετοχής. Είναι, όμως, απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης είτε τηλεφωνικά στο 2810-342078 ή 6976092672 ή μέσω e-mail.
 
Λίγα λίγια για την εκδήλωση: "Η βαρεμάρα φαίνεται να είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα που διαπερνά όλους τους τομείς της ζωής μας, από τον κόσμο της εργασίας μέχρι τις ανθρώπινες σχέσεις. Ειδικά για πολλά παιδιά και νέους, η πλήξη έχει γίνει πραγματικό πρόβλημα.
 
Η τάση για πλήξη (boredom proneness) συνδέεται, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, με πολλές αρνητικές εξελίξεις στη ζωή, όπως διατροφικές διαταραχές, κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, μεγαλύτερη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, cyberbulling, ακόμη και κατάθλιψη.
 
Όμως, η βαρεμάρα έχει και θετικές πλευρές, οι οποίες γενικά υποτιμώνται. Αυτό που δεν έχει αναγνωριστεί στη βαρεμάρα είναι πως  αποτελεί σημαντικό μέρος της ζωής μας και συχνά είναι απαραίτητη.
 
Η διάλεξη θα δώσει μια εισαγωγή σε αυτό το συναρπαστικό θέμα δείχνοντας ποιες μορφές βαρεμάρας είναι επιβλαβείς και ποιες ευεργετικές. Επιπλέον, θα συζητηθούν πιθανές λύσεις για την τοξική πλήξη και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί".