Έκθεση Αγγέλας Βορεάδου
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 09:00
Βασιλική Αγίου Μάρκου
Δωρεάν

Έκθεση ζωγραφικής της Αγγέλας Βορεάδου με τίτλο: «Ιχνογραφίες» πραγματοποιείται στη Βασιλική Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο από την Τετάρτη 27 Μαρτίου ως το Σάββατο 13 Απριλίου 2024.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και ώρα 6:30 το απόγευμα.
 
Μετά τα εγκαίνια η έκθεση θα λειτουργεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:
 
Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00
 
Σάββατο 09:00 - 14:00 
 
Κυριακές και αργίες κλειστά
 
Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη από τους διοργανωτές: "Η Αγγέλα Βορεάδου με την έκθεση αυτή, στο συγκεκριμένο ιστορικό και πολυσήμαντο χώρο, επιτελεί τον νόστο στις ρίζες της ύπαρξής της.
 
Η Αγγέλα Βορεάδου ζωγραφίζει την φύση: βράχια, δέντρα, ρίζες, πέτρες και προ πάντων την θάλασσα, την διαφάνειά της και τα παιχνίδια του φωτός στην επιφάνεια και στον βυθό της.
 
«Αποσυνθέτοντας και ανασυνθέτοντας μορφογραφήματα αισθήσεων και νοημάτων η Αγγέλα Βορεάδου παρουσιάζει τελικά την επιφάνεια μιας φύσης, ως νεύμα ανάμεσα στην πραγματικότητα και στο όνειρο… με προκάλυμμα εδώ το άλλοθι ενός "τοπίου"…». Απόσπασμα από κείμενο της Αθηνάς Σχινά στον Κατάλογο για την Έκθεση Αγγέλας Βορεάδου στην αίθουσα τέχνης Κρεωνίδης το 1993.
 
Έχει στο ενεργητικό της 13 ατομικές εκθέσεις.
 
Τελευταία έχει ζωγραφίσει σκηνές από την δυτική και βόρεια ζωφόρο του Παρθενώνα προσθέτοντας και σε κάποια από τα έργα της backlight led (οπισθοφωτισμό)".
 
Υποστήριξη: Δήμος Ηρακλείου  – Δημοτική Πινακοθήκη.