Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ & απινιδωτή
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 09:00
Αλικαρνασσός
Με συμμετοχή

Οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο "Προνοσοκομειακή Φροντίδα" διοργανώνουν σεμινάριο με σκοπό την εκπαίδευση και πιστοποίηση στην:

* Βασική υποστήριξη ζωής  (Basic Life Support, BLS), πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council-E.R.C.)
 
* Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (Automated External Defibrillator, AED) πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Counsil-E.R.C.)
 
Το σεμινάριο πραγματοποιείται το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, στη συμβολή των οδών Ικάρου και Αρχιμήδους, στη Νέα Αλικαρνασσό.
 
Κάντε τώρα την αίτησή σας εδώ και αποκτήστε μια πολύτιμη πιστοποίηση για σειρά επαγγελμάτων και για ενεργούς, ευαισθητοποιημένους πολίτες.
 
Οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες!
 
Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν και θα πιστοποιηθούν σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο σε σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες στην εφαρμογή της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α.) αλλά και την χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (Α.Ε.Α) σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής, με βάση τις νέες (2021) κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.
 
Ενότητες σεμιναρίου:
 
- Αναγνώριση του πάσχοντα που βρίσκεται σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής
- Διενέργεια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σύμφωνα με τις νέες Κατευθυντήριες Οδηγίες του E.R.C.
- Τοποθέτηση του πάσχοντα (θύματος) σε θέση ανάνηψης, όταν αυτό απαιτείται
- Γνώση βασικών θεμάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία (ασφάλεια) του Α.Ε.Α.
- Εφαρμογή Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (Α.Ε.Α.)
- Εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε συνδυασμό με A.E.Α.
 
Το κόστος του προγράμματος: είναι 35 €  ανά συμμετοχή για το σεμινάριο (περιλαμβάνεται το κόστος πιστοποίησης).
 
Χρόνος διεξαγωγής: 6 διδακτικές ώρες σε αίθουσα.
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής:  Σάββατο 27/04/2024 09:00-14:00  
 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
 
ΒΗΜΑ 1:
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ και στείλτε την στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
ΒΗΜΑ 2:
 
Συμπληρωστε την online αίτηση συμμετοχής πατώντας εδώ.
 
ΒΗΜΑ 3:
 
ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 35€
 
Περισσότερες πληροφορίες εδώ, στο στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9, τηλέφωνο: 2810-302605 & 302600, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από τις 09:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr