Ποιητική εκδήλωση
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 19:00
Πνευματικό Κέντρο
Δωρεάν

Αφιέρωμα στον ποιητή Κ. Καβάφη, παρουσίαση νέων ποιητών και μία ιδιαίτερη μουσική βραδιά με τους Ηλία και Δημήτρη Βλαμάκη, 

συμπεριλαμβάνονται στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο πολιτιστικός οργανισμός Μακεδονίας Θράκης ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ και οι εκδόσεις Ραδάμανθυς,  
 
το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
 
* Το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, θα γίνουν οι ομιλίες για τον Καβάφη, με τις εξής θεματικές:
 
«Αλεξάνδρεια – Μνήμη Καβάφη» Μαιριλή Κορφιάτη φιλόλογος (γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια)
 
«Ιδανικές φωνές και αγαπημένες. Το ήθος και η θεατρικότητα στη μελοποίηση του Καβαφικού στίχου». Κατερίνα Φραγκάκη, Ποιήτρια
 
«Ο Καβαφικός λόγος στην εποχή μας» Ανδρομάχη Χουρδάκη, Φιλόλογος, συγγραφέας
 
«Η φιλοσοφία και η Ιστορία συναντούν την ποίηση» Σήφης Μιχελογιάννης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, ποιητής.
 
 
Την ίδια μέρα, στις 8 το βράδυ, θα γίνει και το αφιέρωμα σε νέους δημιουργούς, όπου και θα παρουσιάσουν έργα τους οι: Ελένη Καποκάκη, Βασιλεία Φραντζεσκάκη, Ταμάρα Γκάετς, Μαρία Δημοτάκη.
 
Στις 8.40 ακολουθεί χορευτικό από τον παραδοσιακό σύλλογο "Ζάλος", με τις: Μαρία Δημοτάκη, Μαρία φασουλάκη, Αθηνά Πεντέρη, και τους: Παναγιώτη Γιαννίκο, Νίκο Σταθάκη και Πολυχρόνη Ξηράκη.
 
 
Την Κυριακή στις 21 Απριλίου, στις 8 μ.μ., η Χριστίνα Βεριβάκη παρουσιάζει δραματοποιημένη ποίηση.
 
Στις 8.15 μ.μ., ο Ηλίας και ο Δημήτρης Βλαμάκης παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα με έμφαση στην δημιουργική μουσική επικοινωνία της Κρητικης Λυρας και του Κρητικού Λαούτου, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές αυτοσχεδιασμού και εκτέλεσης. Το ρεπερτόριο αποτελείται από ανέκδοτες οργανικές συνθέσεις του Ηλία & Δημήτρη Βλαμάκη και από την δισκογραφία των Ross Daly, Αχιλλέα Περσίδη και Στέλιο Πετράκη.
 
O Ηλίας & ο Δημήτρης Βλαμάκης συμμετέχουν σε μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες στην Κρήτη και στην υπολοιπη Ελλάδα από το 2005. Επίσης έχουν ταξιδέψει στην Εσθονία, Κύπρο, Ισπανία, Βέλγιο, Καναδά κ.α., συμμετέχοντας σε φεστιβάλ, συναυλίες και σε μουσικές εκδηλώσεις των απόδημων Κρητών.
 
«Τα Γλυπτά και οι Μούσες τους – έκθεση της Λαμπρινής Μποβιάτσου 10:00-22:00, 20-21 Απριλίου. Η έκθεση αφιερώνεται στον γλύπτη Γιάννη Μαρκαντωνάκη.
 
www.voltarakia.gr