Ιστορική περιήγηση
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 18:00
Από πλ. Αγν. Στρατιώτη
Δωρεάν

Ιστορική περιήγηση με τίτλο: "Ξεφυλλίζοντας την ιστορία του βιβλίου στο Ρέθυμνο" πραγματοποιείται την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του κύκλου των εκδηλώσεων "Ημέρες Ρεθύμνου".

Η περιήγηση ξεκινά στις 6 το απόγευμα από την Πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη.
 
Ο περίπατος περιλαμβάνει στάσεις ξενάγησης στις βιβλιοθήκες Τεμένους Χουσεΐν πασά, Κοινών Καταστημάτων, Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Ρεθύμνης, Διδασκαλικού Συλλόγου και στην παλιότερη Δημόσια Κεντρική.
 
Περιλαμβάνει επίσης στάσεις ξενάγησης στα τυπογραφεία: Καλαϊτζάκη-Κρητικής Επιθεώρησης, Παπαδάκη–Γεωρβασάκη-Πίσσα, Γιαννακουδάκη, Φραγκιαδάκη, Χαλκιαδάκη-Ρεθεμνιώτικων Νέων, Κουτσουράκη, Μαραγκουδάκη, Μανουσάκη, Καραγιαννάκη-Ρεθεμνους κ.ά.
 
Θα πραγματοποιηθούν επίσης στάσεις ξενάγησης σε θέσεις που λειτούργησαν βιβλιοδετεία αλλά και βιβλιοπωλεία, όπως του Δορυφόρου, των Ρεράκηδων, των Χατζηδάκηδων, του Ζαχαρίου, του Ζουρμπάκη, του Τριποδιανού, του Τσερβάκη, του Αλικιώτη, του Κανακίδη, του Σιράγα, του Ζανουδάκη, του Δρυδάκη, του Σπιτάδη, της Παναρετάκη, του Σπανδάγου, των Τζεκάκη – Κοντογιάννη, του Σταυρουλιδάκη, του Κυριακάκη, του Δεληγιώργη, του Χαλκιαδάκη – Δασκαλάκη, του Σαλβαράκη, του Βροντάκη, του Σταρένιου κ.ά. Παπαδάκη κ.ά.
 
Διάρκεια: 2 ώρες
Εμψυχωτής: Στρατιδάκης Χάρης, δρ παιδαγωγικής, ιστορικός ερευνητής,
 
Μετά το τέλος του περιπάτου, στις 8.00 μ.μ., σε χώρο που θα ανακοινωθεί, θα ακολουθήσει σχετική, ενδιαφέρουσα προβολή.